Friskt vågat…

Standard

Ribersborgs Kallbadhus – Jazzbadhuset? Ja, det hoppas man kunna bli bl a med hjälp av gitarristen Loenard Axelsson. Men det får nog bli lite varmare då…

I går premiärspelade Leonard Axelsson Big Band på gamla Ribban. Det är naturligtvis inte lätt att slå sig in på den malmöitiska storbandsscenen där det ju redan finns etablerade orkestrar som Roger Berg Big Band, Amiralens Storband, Monday Night Big Band och Z Big Band. Men friskt vågat är hälften vunnet för – numera f.d. – gitarristen hos Roger Berg, svensk-danske Leonard Axelsson. Jag skall inte ge mig in på att recensera gårdagens ”offentliga repetition” (enligt Roger Berg-koncept). Hade också bara möjlighet att lyssna på första setet. Lokalerna på kallbadhuset är inte helt perfekta till ett storband, massor av fönster gör det svårt att ställa ljudet. Malmö är en usel jazzstad gällande lokaliteter. Men med kompetenta musiker kan det aldrig bli dåligt och visst svänger det bra när man ger sig in i Count Basie-repertoaren.


Flera av musikerna var nya bekanta för mig, sedan sågs också välkända namn som ”går runt” i olika konstellationer som pianisten Olof Löfgren och saxarna Mattias Carlsson, Jalle Hoffman och Fredrik Stenberg. Det gäller att ta tillvara de inte alltför rikligt förekommande speltillfällen som ges och marknaden för storband just nu är inte den allra bästa.
Konserten i går var dåligt marknadsförd, inte alls för att vara ärlig, och bara ett 30-tal personer hade tagit sig över den elakt vindpinade och långa bryggan ut till badhuset, som heller inte riktigt kunde stå emot kylan. Men krögarna hade i alla fall försökt skärpa till sig och bullat upp en buffé jämte dom trista och torra mackorna som blivit över när badet stängde för dagen. Sedan är det nog också så, att jazzpubliken och 50-plussarna (snällt sagt…) inte är dom allra bästa konsumenterna och det är förstås ett dilemma för alla krögare.
Nästa torsdag blir det en Leonard Axelsson-trio med vokalt inslag innan storbandet är tillbaka.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s