Läsvärt – faktiskt! – i Sydsvenskan

Standard

I dag skall jag berömma Sydsvenskan. Faktiskt. Eller i alla fall söndagsskrivaren Per T Ohlsson som framsäger många kloka saker på sidan 5 idag under rubriken ”Sorgligt skådespel”. Med underrubriken ”Socialdemokraterna, med sin stolta frihetstadition, har surrat fast sig vid diktaturvänner och gamla nackskottsnostalgiker”.

Han skriver om den i utrikespolitiska debatt som var i onsdags. Och om det inte räcker med hotet om Mona Sahlin som tänkbar statsminister för att Alliansen skall vinna höstens val, så lägger Per T Ohlsson andra argument som ännu en pinne i brasan. Den rödgröna röran har skickat fram kommunisten Hans Linde som någon form av utrikespolitisk talesman och Per T Ohlsson skriver bl a att ”när hans Linde talar om mänskliga rättigheter är det lika trovärdigt som när en Sverigedemokrat talar om tolerans och öppenhet”.
Men jag behöver inte citera Per T Ohlsson. Läs i stället vad han skriver här!

I övrigt har jag inte ändrat åsikt om valda delar av Sydsvenskan. Sporten nedrustades rejält när Anja Gatu ersatte Åke Stolt som krönikör. Hennes OS-alster får mig inte att ändra den åsikten. Från den 1 mars blir hon dessutom sportchef. Ingen ände på eländet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s