Snacka om genuskvotering!

Standard

Kanske får Malmö FF för första gången en kvinnlig styrelseledamot. Vi talar nu om fotbollen. Det finns väl för övrigt ingen annan sektion i MFF numera? Allt annat är väl avknoppat. Tror jag.

Men valberedningen har föreslagit Carina Brorman till ordinarie ledamot. Här kan man snacka om genuskvotering! Om man nu skall ha in en kvinna – och visst skall man det! – så varför Carina Brorman? Hon har förflutet inom Malmö Musikteater innan det blev Malmö Opera. Enkelt uttryckt, där gick det inget vidare för henne och är man då stats- eller kommunalt anställd skickas man vidare snett uppåt. Det blev Sveriges Radio i Malmö.
Hon blev inte populär där heller om man så säger! Hon la i princip ner hela verksamheten som flyttade från stora utrymmen vid Jägersro till ett kyffe – jämförelsevis – i gamla Kockumslokaler vid klaffbron i hamnen. Malmö var en gång i tiden landets främsta producent av underhållingsprogram. OK, det var många år sedan. Nu gör man snart sagt ingenting mer än nyheter. Speciellt inte efter Carina Brormans totala nedrustning.
Nu finns hon på E.ON som någon form av informationsansvarig. Så nu är väl det också snart på fallrepet? Jag avskyr E.ON. Försökte få mig tillbaka som kund nyligen men uppringaren la snabbt på luren när han uppmärksammades på att jag faktiskt har ett bundet avtal med annan leverantör.
MFF-supportern – en av de största av dom stora – och gode vännen Sven Liljegren Sr har en mycket välbesökt ”blå blog”. I en turbulent MFF-tid har han gjort det som väl borde gjorts från ansvarigt håll. Han har bett valberedningens kandidater vid morgondagens årsmöte om svar på ett antal frågor som underlag för medlemmarna.
Mycket intressant läsning, det är flera som svarat. Bl a Carina Brorman och det skall hon ha cred för. Men herregud ett sånt snömos!

Klicka in på Svens blog i blogrollen till höger. Egentligen bryr jag mig inte så mycket om vem som sitter i MFF:s styrelse. Mer än att jag vill att det skall gå bra för föreningen. Malmö behöver ett topplag i fotboll. Men vad i hela friden kan Carina Brorman bidra med? Om man nu tvunget måste genuskvotera – kunde man då inte hitta något bättre namn?!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s