Ännu en vän borta

Standard

Det är rent ut sagt för jäkligt. Nu har ännu en vän lämnat kretsen. Christer Brattnor orkade inte längre stå emot sin svåra och jobbiga sjukdom. Han skulle om någon månad fylla 66 år.

Jag lärde känna Christer redan i slutet av 60-talet inom Sällskapet Ölhäfvarne med talrika möten i Skänken på Savoy. Han var en människa som inte gjorde mycket väsen av sig. Men som betydde mycket. Inte minst för jazzföreningen Hot House där han under flera år var en av dom som jobbade hårdast med Jazztältet – de senaste åren vid Södertull – i samband Malmö-Festivalen. Han slet i princip dygnet runt under den här veckan. Han satt senaste året också i styrelsen för Hot House där han tidigare ingick i valberedningen.
Christer Brattnor var också i hög grad medverkande när Roger Berg bildade sitt idag högt renommerade Roger Berg Big Band. Vid dom offentliga repetitionerna på Gyllene Tuppen var det Brattnor som skötte rattandet av ljudet, nog så viktigt med 18 musiker.

Roger Berg skriver i en kommentar: ”Christer Brattnor dog på tisdagen, Han var den trevligaste och snällaste grabb som man kunde tänka sig. Han hjälpte mig väldigt mycket när jag startade mitt Big Band 2007.”

Leden gledsnar och jag har skrivit det tidigare: Det är för många nu!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s