Good Luck in Memphis!

Standard


I går spelade Steve Grahn och Mattias Malm på restaurang Southern Kitchen på Östra Förstadsgatan i Malmö. Nästa vecka reser gubbsen till Memphis i USA som representanter för Europa i ”världsmästerskapet” i akustisk blues!

Grahn och Malm vann först en svensk uttagning, kom sedan i konkurrens med 26 band på förstaplats i Baltic Blues Challenge 2009 i Tyskland före Tyskland och Litauen och blir nu en av fyra Europarepresentanter i International Blues Challenge i Memphis (Tyskland fick två platser). Steve Grahn berättar att det finns 220 akustiska bluesgrupper från hela världen i Memphis. ”Vi spelar i tre dagar först och så hoppas vi förstås att det blir även en fjärde finaldag för oss”, säger Steve Grahn – som 2001 drabbades av stroke och fick börja om med allt. Han har kommit tillbaka på ett remarkabelt sätt. Hans biografi är mycket intressant och läsvärd – kolla här.
Inför Europafinalen i Tyskland genrepade man på Southern Kitchen – vars kyckling är synnerligen rekommendabel! – och kanske är det ett gott omen eftersom sista spelningen inför USA-trippen också gjordes där i går. En fullsatt lokal av bluesvänner uppskattade syn- och hörbarligen när hrr Grahn och Malm drog igång kvällen med How Long Blues och That’s Alright, en country-blues-gospel enligt Steve. Den kan för övrigt höras här. Själv måste jag erkänna att blues i den här formen inte är en musikform jag så att säga prioriterat. Men när skickliga musiker spelar, så blir all musik bra. Akustisk blues och inte minst den gamla jazzen har ju också många beröringspunkter. Och Steve Grahn och Mattias Malm är väldigt skickliga!

Good Luck in Memphis, Tennessee! Sa Liisi Nordström från Bluesföreningens styrelse tillsammans med Thomas Persson till Steve och Mattias!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s