Vidrigt rövslickande

Standard

Fjäskandet för det svenska kungahuset börjar snart bli olidiligt. Och värre och värre blir det ju mer några prinsessbröllop närmar sig.

Priset hittills tar nog Dagens Nyheter drygt två månader gamla chefredaktör Gunilla Herlitz. Det vill säga att det var drygt två månader sedan hon tillträdde… Bäst att poängtera för säkerhets skull.
Hon gav frilansskribenten Linda Leopold sparken – hur man nu kan sparka någon som inte är anställd? Linda Leopold hade uppdraget att skriva om Nobelfestligheterna och damernas mode och tog sig friheten att spetsa till det en aning.
Leopold tyckte att prinsessan Madeleine i sin klänning kunde ”förväxlas med en gran” och att drottning Silvia ”draperat sig i Drottningholms gardiner”. Rätt kul, tycker jag. Dessutom skrev hon att litteraturpristagaren Hertha Müller var det tjusigaste som kommit från Rumänien sen Dracula”.
Klart det är elakt. Men Gunilla Herlitz blev tydligen helt till sig i trasorna och är väl rädd att hon inte skall bli bjuden till nästa kungamiddag?

Men vi får nog tyvärr vänja oss vid ett accelererande fjäsk för kungen och hans familj. Även om Expressens Johan T Lindwall toppar den här rövslickarligan i ensamt majestät (f’låt) så är det fler och fler som försöker göra honom rangen stridig. Rätt äckligt, faktiskt.

Apropå Herlitz, så har hon också sparkat ut eminente tecknaren Hans Lindström efter många år på tidningen. Synd att jag inte prenumererar på Dagens Nyheter. För då hade jag hade kunnat säga upp abonnemanget. Hans Lindström kan beskådas här.

Annonser

3 reaktioner på ”Vidrigt rövslickande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s