En mycket annorlunda Carmen

Standard

En mycket annorlunda föreställning. Det vågar jag nog påstå om den uppsättning av Carmen som i morgon har premiär på Intiman i Malmö.

Operornas opera har Carmen kallats. Men här är det urpremiär på Carmen som ett kammarspel och som dansteater. Fritt efter Georges Bizet av kompositören Anders Ortman som även medverkar på scen. Kajsa Giertz har regisserat och gjort koreografin och texten har skrivits av Marina Steinmo, fritt efter Henri Meilhac och Ludovic Halévy. Alltihop är mycket fritt efter Bizet.

Tom Ahlsell, Sara Ekman, Lindy Larsson, Mattias Linderoth, Cecilia Lindqvist, Marianne Mörck och Anders Ortman på scen. Alla går in och ut i alla rollerna, det finns t ex sju Carmen på scenen när föreställningen tar sin början. Alla sjunger och dansar. Marianne Mörck är förstås SÅNGERSKAN och inhyrde – från Stockholm – Lindy Larsson, lång som ett ösregn, både dansar och sjunger stort. Men alla gör allt och man gör det väldigt bra enligt min enkla mening efter att ha sett det förberedande genrepet i går. Säkert har det varit en utmaning av lite annorlunda slag för den här jäkligt mångfacetterade och skickliga ensemblen som normalt syns mestadels i talade roller på Malmö Stadsteater.

Ta chansen till en lite ovanligare teaterupplevelse! Man spelar till och med den 18 december.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s