Här är massor av öl och gladjazz accepterat

Standard

Det här är vad jag kallar ett näringsställe! Hugo’s Kaelder i Köge. Besökte stället för första gången på torsdagen. Snacka om ölutbud!

Jag tog Öresundståget och S-toget dit. Inga problem. Jag åkte till Köge för att lyssna på Björn Ingelstam Band. Som den här kvällen var en quartet som förutom Björn på trumpet och pappa Hans på trombon också bestod av Claes Rydbeck banjo och gitarr och så basisten Lars Nielsen, här på hemmaplan. Sjunger gör dom hela bunten.


Varenda liten by i Danmark har egentligen ett ställa som Hugo’s. Där man ofta bjuder på musik. ”Därför har vi ofta spelningar i Danmark.”, säger Hans Ingelstam – att den starka danska kronan betyder en del är inte heller oväsentligt.
Det är ingan svårigheter att få den rätta stämningen på ställen som Hugo’s Kaelder. Gladjazz förenar och exekveras den då av högkompetenta musiker så… Ingelstam-kvartetten bjöd också på hela raden av glada stänkare – IceCream, Sweet Georgia Brown, Lady be Good, On The Sunny Side Of The Street, Bye Bye Blackbird, Wabash Blues, Just a Closer Walk With Thee, Old Rugged Cross, Second Line etc. Body And Soul och Summertime lugnade ner det mellan varven. F-n så bra det var!

Myndigheternas inställning till utskänkning i Danmark är något mera liberal än i Sverige, om man så säger. Inga ”Pauly-tanter” à la Malmös tillståndsmyndigheter som gör allt för att försvåra även för krogar som sköter sig. Mat på Hugo’s? Glöm det! Här är dom 18 ölkranarna och dom 150, cirka, ölsorterna viktigast! Kollan in Ölmenyn!

Jag påstod att det inte var några problem att resa dit. En sanning med viss modifikation. Hemresan tog sin tid. Försenat S-tog på grund av brand i ett ställverk norr om Köpenhamn. Dessutom en halvtimme försenat Öresundståg, En restid på två timmar från Köge till Malmö är knappast acceptabel. Eller vad säger danska DSB First som driver Öresundstågen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s