Ingesson räddade pinsam TV4-gala

Standard

Tack Klas Ingesson! Du räddade Fotbollsgalan från Malmö Arena från att bli ett megafiasko och en jättekalkon.

Zlatan var inte där. Henke var inte där. Hanna Ljungberg var inte där. Triste ståupparen David Batra verkade ett tag att få en huvudroll och Johan Glans (han kan ju vara rolig…) var totalt oinspirerad och trött. Vad popbandet Kent hade där att göra med en sömngivande och saggig låt som man dessutom mimade till förstod jag inte. Jessica Almenäs försökte vara rolig och imiterade Rosengård- eller Rinkebysvenska när hon intervjuade AIK-aren Mutumba. Pinsamt. Adam Alsing har jag aldrig gillat.

Men Klas Ingesson gav galan ett mänskligt ansikte när han chosefritt och enkelt men mycket rörande berättade om sin kamp mot cancern. I övrigt var det bara uselt producerat, intetsägande, dög inte ens som tidsfördriv. Kalla det inte för underhållning. Jag är i alla fall glad över att mina licenspengar inte bidrog till TV4-eländet.

För övrigt har Zlatans återbud till träningsmatchen mot Italien – han har inte stängt dörren till landslaget definitivt! – fått Ralf Edström att på nytt lufta sina Zlatankomplex. Patetiskt!

Det blir bättre på Intiman!
Då tror jag det blir betydligt mera givande på Intiman i Malmö den 28 november. Då har Carmen premiär. Inte operornas opera Carmen utan en operett-opera och kammarspel där skådespelarna går ut och in i sina roller. Men där operan Carmens musik finns med. Alla dansar och sjunger.
Jag såg en öppen repetition i lördags. Malmö Stadsteater har lagt ut en snutt från den här repetitionen på Youtube – kolla här.

Kajsa Giertz, som senast satte upp Snövit på Hipp, står bakom även den här uppsättningen. Och med Marianne Mörck i rollistan, så blir det en given publiksuccé. Ensemblen i övrigt består av Tom Ahlsell, Sara Ekman, Mattias Linderoth, Cecilia Lindqvist och Anders Ortman, alla välkända profiler från Malmö Stadsteater. Dessutom gästspelar Lindy Larsson från Stockholm (lång som ett ösregn och en sång- och dansman).

Lång väg till premiären ännu, men helt klart var att alla hade väldigt roligt tillsammans med Kajsa Giertz. Något att se fram emot.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s