Stående ovationer för R3B

Standard

R3B

Stående ovationer blev det för R3B, Roger Berg Big Band, på Palladium på lördagen. Konserten satt som en smäck, inte minst det svenska svaret på Andrew Sisters – Anna (Andersson), Sara (Ahlcrona) och Lynette (Koyana).

R3BLadeisDet är ingen lätt uppgift dom här fantastiska tjejerna tagit sig på. I rask takt rev man av Rum And Coca Cola. Apple Blossom Time och Boogie Woogie Bugle Boy – det fordras mycken träning för det här. Snart nog dyker det väl upp något klipp nånstans på damerna. Men så här lät Boogie Woogie Bugle Boy med Andrew Sisters i en film från 40-talet. Och såg ut! Det är inte riktigt det här arrangemanget som Anna-Sara-Lynette bjuder på. Men tjejerna låter lika bra som förlagan! Men fy på sig lördagens conferencier (en utomordentlig sådan) John Pohlman, att döpa trion till Roger’s Rabbits. Jag tycker Roger’s Roses varit bättre!
Tjejerna hade också sina egna låtar vid konserten och jag får uttryckla en speciell förtjusning för Sara Ahlcronas version av A Tisket A Tasket ur Ella Fitzgeralds repertoar. Som någon sagt, en fantastisk, gammal röst i en ung skepnad.

R3B Axelsson

I övrigt fick vi massor av swingklassiker på rad denna lördag eftermiddag som gav stående ovationer efter Roger Bergs avslutande virtuosuppvisning i Benny Goodman/Gene Krupa-klassikern Sing, Sing, Sing (skriven av Louis Prima) – och det gav två extranummer med det spelglada och perfekt täta gänget. ”Som vid några tillfällen gav mig något vått i ögonvrån, så bra lät det”, tyckte Roger själv.

Medlemmarna i Harry Arnold-Sällskapet kan faktiskt höra R3B onsdag på Annebergsgården och redan i morgon måndag blir det Lady Sings Lady då ovan nämnda Lynette Koyana hyllar Billie Holiday på Ribersborgs Kallbadhus. Mycket mera kommer med Bosse Johnsson-arrangemang senare i höst. Det återkommer jag till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s