Byråkratiska dumhuvuden!

Standard

Byråkratiska dumhuvuden finns det gott om. Jag skall ge ett par exempel.

Räddningskåren i Malmö har begärt att få utrusta brandbilar som rycker ut till dom otaliga och anlagda bränderna i Rosengård med kameror. Ofta blir utryckningsstyrkan anfallna med stenkastning och det har så gått så långt att man begär poliseskort för att överhuvudtaget ge sig in i området där ett fåtal banditer fördärvar för den övervägande majoriteten av boende.
Räddningstjänsten Syd har skickat in en begäran till Länsstyrelsen i Skåne om att få tillstånd att installera övervakningskameror vid insatser i Rosengård.
Detta har nu Länsstyrelsen sagt nej till! Orsak? Man anser att den här övervakningen inte tar hänsyn till integriteten hos dom som bor i Rosengård. Hur jävla dum kan man bli, egentligen? Det kan ju handla om att rädda liv! Men den aspekten väger lätt hos Björn Tideman som handlagt ärendet på Länsstyrelsen.
Tideman är ett byråkratiskt dumhuvud!

Se’n till Svenska Fotbollförbundet. Dess disciplinkommitté har bötfällt Örgryte IS i Göteborg med 10.000 kronor för att det vid senaste hemmamatchen vecklades ut en banderoll på publikplats med texten ”Free Dawit Isaak Imprisoned In Eritrea Since 2001”. Dawit Isaak är svensk medborgare och journalist, fängslad utan rättegång i Eritrea i åtta år. Detta är politik, anser Fotbollförbundets disciplinkommitté med ordförande Kenneth Thallinger och vice ordförande Staffan Anderberg i spetsen. Politiska manifestationer är inte tillåtna på fotbollsmatcher.
Det här handlar inte om politik utan om yttrandefrihet. När lågpannade Hammarbysupportrar nyligen vecklade ut en banderoll där polismördaren Jackie Arklöv hyllades förbigicks detta med tystnad av disciplinkommittén. Fy f-n!
Thallinger och Anderberg är två andra byråkratiska dumhuvuden. Svenska Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Agrell är en fegis, han vågar inte ta ställning.

Jag hoppas att fler supporterklubbar tar efter Örgrytes och kommer med liknande banderoller. Kanske enda sättet att täppa till truten på Fotbollförbundets dumhuvuden!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s