Livet är fullt av svåra val

Standard

Sveriges Television har det verkligen väl laddat för höstens tunga TV-kvällar, fredagen och lördagen. ”Skavlan” fredagar och ”Här Är Ditt Liv” lördagar. Det lutar åt att jag tycker Skavlan är bäst.

Fredrik Skavlan och Ingvar Oldsberg fick inte oväntat priser vid TV-kanalernas interna omröstning i olika kategorier, Kristallen. Fredrik Skavlan utsågs till Årets Manlige Programledare och På Spåret till Årets TV-program, båda framröstade av publiken. Fredrik Skavlan och Ingvar Oldsberg, dom tunga namnen fredagar och lördagar även den här säsongen. Oldsberg alltså i Här Är Ditt Liv.
Jag såg inte första upplagan av Oldsbergs program. Jag har sett båda Skavlan-programmen i höst. Inte första ”Här Är Ditt Liv” med Mikael Persbrandt men väl gårdagens med Svennis Eriksson.
Enligt min mening leder Skavlan på poäng. Han får på nytt igång intressanta samtal. Inte bara mellan sig själv och gästerna utan även mellan sina gäster. Jag skrattade gott åt Eurovision-vinnaren Alexander Rybaks försök att stöta på Lena Endre, så där lite i skymundan. Hur många uppfattade unge Rybaks försynta kommentar ”Så vacker du är”…
Ingvar Oldsberg gör väl sällan eller aldrig dåligt ifrån sig. Men är förstås väldigt beroende av den gäst han kidnappar. Gick för övrigt Sven-Göran Eriksson verkligen på Oldsbergs tafflige limousinechaufför? Han verkar vara en iskall jävel, Svennis! Inte mycket till reaktioner. Överraskad? Inte mycket? Glad, möjligen men han visade det inte speciellt. Chockad? Inte ett dugg! Det flöt liksom i en jämn smet oberoende av vilka personer ur sitt liv han mötte i programmet. Är det kanske ett värmländskt särdrag? Men en förbålt skicklig fotbollstränare har han väl ändå varit världen runt.
Nästa fredag skall visst Anna Anka komma till Skavlan. Den Ankan tycker jag förtjänar allt åtlöje hon själv skapat genom sina uttalanden. Eller kan Skavlan plocka fram en annan sida från henne som är ärligare?

I eftermiddag – Bullen och East End Jazzmen eller M/S Harmony i Helsingborg med Ingelstam-Bardeleben? Om Helsingborg – bilen eller tåget? Livet är fullt av svåra val.

APROPÅ TV…

Smockan hängde lös på Åbys travbana i går eftermiddag. Lutfi Kolgjini och Garland Kronos blev ”överfallna” av belgiske kusken Christophe Martens bakom Premiere Steed i andra heatet av Åby Stora Pris. Nära handgemäng på stallbacken  mellan Ludde och Premiere Steeds franske tränare Fabrice Souloy. Ansiktena tätt samman inför TV4-kameran:

Souloy: ”You are stupid!” Ludde: ”Fuck Yourself!”

Heja Ludde! Ge grodätarna vad dom tål!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s