Kd vill ha ankkärring – jag vill ha musik

Standard

Anna Anka, nej det är ingen seriefigur. Däremot en skämtfigur som är gift med Paul Anka. Som egentligen inte är värd att ödsla vare sig intresse eller kraft på. Ankkärringen, alltså

Men hon har sagt att hon skulle kunna tänka sig att gå med i och stödja Kristdemokraterna. Som säger att hon är välkommen och att hennes ideal om hemmafruar stärker KD:s politik. Jovisst, men så är ju faktiskt också KD ett skämtparti. Jag blir lite skrämd när Fredrik Reinfeldt menar att en del av dom som tänker rösta på Alliansen nästa år borde lägga sin röst på KD för att rädda partiet över fyrasprocentspärren.
Egentligen tycker jag att KD borde försvinna från riksdagskartan. Men så är det där med pest och kolera. KD och därmed Alliansen kvar som regeringspartier?! Eller Mona Sahlin som statsminister?!
Fy f-n vilket val!

Apropå Paul Anka som ju är en av världens största singer-song-writers (är det så det heter). Så står en intensiv musikhöst framför oss här nere. Föreningen Hot House startade sin höstsejour på Tuppen med ett präktigt publikbrak förra fredagen som gjorde att man tvingades öppna upp även sidolokaler! Då var det Double O’Seven som lirade, nästa fredag är det Swing Guitars -95.

Roger-SilviaRoger Berg och Sylvia Vrethammar – in concert i Halmstad och Växjö.

Däremot ser det tyvärr inte ut att finnas plats i trummisen Roger Bergs kalender för några offentliga repetitioner med R3B, det vill säga Roger Berg Big Band, på Tuppen. Succékonserten med Sylvia Vrethammar på Palladium förra året får en fortsättning på Halmstad Teater i morgon och i Växjö Konserthus söndag. Är du i närheten, missa inte tillfället till en musikalisk upplevelse. Sedan väntar Cirkus i Stockholm 26 oktober och Konserthuset i Göteborg 31 oktober.
Malmö då? Den 24 oktober finns R3B på Palladium med ”Swing Kings”. Egentligen en PRO-konsert, men förra året fanns det en del överblivna biljetter som såldes till menige man och enligt Roger Bergs nyhetsbrev kan det möjligen, eventuellt bli så i år också. Jag anmäler mig. Jag är inte med i PRO, men jag bhar åldern inne… ”Smoke Rings – Hello There Music Lovers” kommer till Helsingborgs Konserthus 20 november och till Berwaldhallen i Stockholm 29 november.

Nära förestående är härliga Anna-Mia Barwe med band på Spisen i Lund i morgon när Eva Flink kommer med andra dagen av After Shopping Jazz kl. 14.00. På söndag spelar Ulf Darinder och East Eand Jazzband på Bullen igen med början kl. 16.00. Söndag också Ingelstam-Bardeleben & Fat Tuesday på M/S Harmony vid Helsingörskajen i Helsingborg från kl. 17.00.

R3B Leonard AxelssonMåndag bjuder Ulla Neumann på jazz och visor på Ribersborgs Kallbadhus tillsammans med Peter Berglund piano, Leonard Axelsson gitarr (bilden) och Lasse Lundström bas – de två senare ingår också i R3B. Och om jag inte är alldeles felrunderrättad skall Björn Ingelstam Band gästa Falsterbo Jazzklubb på Kaptensgården onsdag. I alla fall enligt Björns Myspace-sida.

Det finns alltså att välja mellan. På söndag skall jag också hinna med att rösta i Kyrkovalet. Inte.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s