En av de bättre dagarna!

Standard

Vissa dagar upplever man som bättre än andra. En sådan var fredagen.

Började med att jag äntligen fick tagit bort stygnen efter melomoperationen. Snabbt fixat på Ellenbogen. Allt såg jättefint ut. Nu väntar jag ”bara” på beskedet om det finns något ”skit” i den bröstbit och den portvaktskörtel man har plockat bort. Är kallad till Lund den 16 september. Spännande förstås men jag oroar mig inte. Faktiskt inte. Man kan ju ändå inte göra något.

I går blev jag också i princip klar med presentationerna till Jägersroprogrammet av dom 12 hästar som kvalificerat sig till KRAFFT Svenskt Travderby nästa söndag. Det gick lätt att få tag på alla uppfödarna. Självfallet underlättat av att Menhammar Stuteri och Boko Stable, grannar på Ekerö utanför Stockholm, har vardera tre hästar med. Halva fältet från Margareta Wallenius-Kleberg och hennes dotter och svärson Annika och John Bootsman! Helt enormt egentligen och det handlar om ett Derbyfält vars kvalitet sällan eller måhända aldrig skådats.

Margareta Wallenius-Kleberg är svensk travsports Grand Old Lady. Ägare till Walleniusrederierna och mångmiljardär. Men världens bussigaste och enklaste människa. Söker man henne så kan man vara bergsäker på att hon ringer tillbaka. Menhammar grundades av hennes fader Olof Wallenius, Stall Segerhuva, vars gröna dress med det bruna axelbandet fortfarande används när Margareta har en tävlingshäst på banan.

Jag har varit med om många hästägare som kanske lyckats få fram en riktigt bra häst, och då totalt har ändrat karaktär, blivit stöddiga och osympatiska, förväntar sig röda mattan utrullad varje gång man startat sin stjärna. Inga namn… Margareta Wallenius-Kleberg är så långt ifrån dylika fasoner som tänkas kan. En hederskvinna!

Efter en Bullenvisit såg jag Sveriges roligaste man i en repris på TV5. Henrik Dorsin i sin enmansshow på Scala i Stockholm. Andra delen kommer måndag kväll, tror det är 21.55. TV5 alltså. Rekommenderas.

Jo. fredag var en av de bättre dagarna. I alla fall den här veckan…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s