Samma favoriter i olika band

Standard

Ett av nöjena med att alternera mellan Hot House’ Jazztält och Malmö JazzHouse Swingtält på Södertull är att lyssna till samma solister i olika orkesterkombinationer. Det blir ju med nödvändighet så, att duktiga musiker är efterfrågade och får sitta in lite här och där.

Åsling

Ett sådant namn är Mattias Nilsson, den skickliga pianister som kan spela allt. En annan är trumpetaren Niklas Fredin. I går var det fullt ös när Sir Jay And His Blues Orchestra tog Swingtältet i besittning. Med bl a Mattias tillsammans med Niklas och förutom Åsling med gitarrer och sång själv bl a Jalle Hoffman på sax. Fullt tryck var utlovat och fullt tryck blev det sannerligen. Här vilar inga ledsamheter!

Stua Big Band

Stua 17 Big Band börjar bli tradition i både Swing- och Jazztältet. De glada norrmännen med sin egen medföljande fanclub tar några semesterdagar med familjerna. Spelade första dagen hos Malmö JazzHouse och i går hos Hot House. Gutterne og pikerne täl att höras.

Ronald A FB

Höjdpunkten under lördagen för mig var Ronald Andersen Band som avslutade i Jazztältet. Här är det Django Reinhardt, men inte bara ”zigenarjazz”. Jazzklassiker och en rejäl dos blues blev det också sedan man rivstartat med Crazy Rhythm.. I går fanns en numera inte så ofta hörd gigant vid pianot, Sven Bjerstedt, som tagit tåget ner från Kristianstad. Fredrik John kom från Lund med sin trombon, Karl-Åke Kronqvist, ”Kalle Kron”, med sin bas och i flera sångframträdanden, och så ett för mig helt nytt namn: Ronald hade från Köpenhamn förutom sina gitarrer tagit med sig 25-årige trummisen Andreas Fryland, oerhört skicklig så ung han är. Har förresten precis börjat slagverksutbildningen på Malmö Musikhögskola och ”spelar allt”, sa han.

Ikväll kan vi i Jazztältet se och höra en annan ung batterist från Köpenhamn, Niclas Bardeleben spelar med Ingelström-Bardeleben & Fat Tuesday kl. 2030 där också Kronqvists ättelägg Johannes finns med.. Men glöm inte att ”Kalle Kron” kan höras redan kl. 16.00 tillsammans med East End Jazzmen på Bullen/Två Krögare. Visserligen ”off Festivalen”. Men ändå…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s