Ork till lite av varje

Standard

Efter tre dagars intensiv hetta i ett pressrum på Jägersro med en bristfälligt fungerande ventilationsanläggning, så kallad air condition, är man ganska matt. Men lite spridda noteringar skall man väl orka med.

American Days i dagarna tre med sammanlagt drygt 8.200 personer på plats var ganska lyckat. Men värmen blev en svår konkurrent. Nästa år skulle jag tro att man fastnar för två dagar, konceptet har då hittat sig själv, skulle jag tro. Det är väl värt att spinna vidare på kombinationen människor-hästar-motorer-musik ”med amerikanskt stuk”.

Annelie Hollstenius, den skickliga lärlingen, vann fem av de tre dagarnas 18 löp och blev Queen Of The American Days. Men den ryttare som hade de allra största framgångarna den gångna helgen var skånepågen Fredrik Johansson. Han har hittat tillbaka efter en mycket svår axelskada och verkligen nått toppformen.

Det här är idrottsmän på hög nivå, och vännen Fredde är en av de bästa, han står sig även i hög internationell konkurrens. På torsdagen red han hem Valley Chapel Memorial i Norge på Appel Au Maitre värt 400.000 norska kronor, på lördagen Voter-Löpning på Jägersro med Handsome Hawk till ett värde av 386.000 svenska nödmynt och så i går krönte han framgångarna genom att för andra gången på tre år vinna Tyskt Derby värt 300.000 euro, nu med Wiener Walzer! Det här är Tysklands främsta Grupp 1-löpning och Fredrik är den ende svenske jockey som vunnit internationellt Grupp 1, därtill två gånger! I Skandinavien är de högst klassade löpningar några få Grupp 3.

Det är hög klass på det, Fredde!

Xaarist 001Apropå galopp så har min delägde Xaarist fått sluta sina dagar. Han tycktes vara på väg tillbaka efter en efterhängsen ryggskada efter stort jobb av tränaren Gunnila Johansson och Maries välgörande massage. Men så i senaste träningsjobbet small en sena och det fanns inget att be för, sjuåringen fick sluta sina dagar efter svåra plågor. Tragiskt inte minst för stallföreträdaren Annki och dottern Ginnie (har tagit bilden) som fäst sig starkt vid hästen. Jag har dock lärt mig efter många år, att man aldrig får gifta sig med hästarna… Men snäll var han.

 En golfrunda skall jag hinna med framåt kvällningen, se’n är det tisdag med trav på Jägers, onsdag blir det en Kristianstadtripp med tåget tillsammans med gamle Kvällpostendirektaren Ulf R Johansson för att låta oss bjudas på långlunch av Kaj Dannegård (han var också med på Xaarist) innan lördagseftermiddagen skall tillbringas i Krögers Have på Frederiksberg i Köpenhamn med Björn Ingelstam Band i Copenhagen Jazz Festival.

Uppackningen då? I morgon borde jag vara klar. Tror jag… Då skall också Tele2 och deras bredbandsfiasko få sig en jävla avhyvling! Dom har dagen på sig, se’n ryker både deras fasta och mobila telefoni! Det finns andra aktörer på marknaden. Fast dom är nog lika värdelösa hela byket?!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s