Jag har fått hudcancer

Standard

Jag har drabbts av malignt melanom. En elakartad form av hudcancer. Det var naturligtvis inget roligt besked jag idag fick av doktor S. Anders Larsson på Läkarhuset Ellenbogen i Malmö.

Förhoppningsvis har jag så att säga kommit i tid. Jag var hos hudspecialisten doktor Peter Sjövall på Slottsstadens Läkarhus för att få skrapat bort en brun plätt på ena kinden. En ren kosmetisk åtgärd av en åldersförändring. Bad honom titta på en grej på ryggen, också åldersförändring. Men på bröstet upptäckte han en fläck ”som inte såg bra ut”. Han skickade mig till kirurgen S Anders Larsson för får att få den bortskuren och skickad till undersökning. Det visade sig alltså vara malignt melanom.

Larsson berättade att tumören, för det var en sådan, hade en tjocklek på 1,9 mm. Under den gräns på 2 mm som fanns tidigare för att man skulle gå vidare. Den här gränsen är numera 1 mm. Just det området är nu så att säga friskt.

Nu händer följande, om jag fattat det rätt. Jag kommer att kallas till Lund dit man centrerat malignt melanom-fallen. Där kommer man att skära ytterligare en bit från bröstet av min välväxta kropp. Det finns att ta av… Efter några timmar sprutar man in ett radioaktivt material och sedan scannar man av kroppens lymfkörtlar för att se om cancern spridit sig. Det här kommer att ske inom de närmaste veckorna.

Se’n får vi se. Det känns naturligtvis inte speciellt bra, men det är ändå bara att gilla läget. Och som nämnts hoppas att det är i ett tidigt stadium. Jag tänker fortsätta att berätta om vad som sker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s