Ett ljust farväl av Bell

Standard

I går tog vi avsked av Ronny Bell. Vi var många, drygt 100, i Nevishögs lilla vackra kyrka utanför Staffanstorp. Det var mycket fint.

Det är fler begravningar än bröllop när man kommer upp i åren. Det har varit flera i år. En begravning är något definitivt. Det är förknippat med sorg. Men har man ljusa minnen av den man tar det sista avskedet med, så kan det ju faktiskt bli en ljus slutpunkt i alla fall.

Så var det i går. Bell led mycket av sin sjukdom den sista tiden. Även om han var mannen med det stora hjärtat som alltid ville se det ljusa. Officianten Lars Fröberg tog fint fasta på denna ljusa sida. Han kände Bell väl, de hade varit till sjöss tillsammans i tio år. Musiken var den som Bell tyckte om. My Way, Fångarnas Kör ur Nebukadnessar, Amazing Grace, Time To Say Goodbye.

Efteråt bjöds det hem till den stora ”sockerbruksvillan” där Bell och hustru Anne-Marie hittat sitt trivsamma boende. Anne-Marie, barnen och Bells stora syskonskara tog emot. Vädret var på sitt allra bästa humör som för att hedra Bell, trädgården kunde rymma den stora skara som utgjorde en del av Bells många vänner. Alla uppmanades att i en gästbok skriva ner några personliga och, betonades det, roliga och ljusa minnen av Bell.

Avskedet med Bell var definitivt. Men minnena har vi kvar för alltid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s