Svängigt på musikfronten

Standard
amiralens-storband

Det händer lite på musikfronten den här veckan. Utan att det kostar skjortan mer än det man förtär. Noll entré.

Det gäller i morgon på Torso Twisted i Västra Hamnen, där det visselrigen inte är helt gratis att klämma en öl, om man så säger, men då får man lyssna till Amiralens Storband utan kostnad. Malmö har ett par eminenta, lysande storband och det här är ett. Det blir förstås mycket Frank Sinatra och Count Basie. Bandet har två sångsolister med sig, Christina Nordstrand och Petri Soikkeli.

Jag minns en privat afton med Amiralens Storband. Min syster Marianne och hennes bästa kompis Lena (syster till Malmös jazzlegendar framlidne Lasse Lindström, Club Subland etc) hade gemensam ??-årsfest (jag är finkänslig!) för några år sedan på Klagshamns välhartsade dansrotunda. Med Amiralens Storband. Ingen skall beskylla mig för att vara vare sig dansant eller speciellt förtjust i den här motionsformen (jag dansar aldrig nykter…) men när bandet drog igång med Harry Arnolds signaturmelodi Stand By, då blev det faktiskt lite fart på gubbjävelns fötter. Tro’t den som vill…

Har själv ingen möjlighet att komma till Torso Twisted i morgon – ny chans 3 juni – eftersom det illustra Sällskapet Ölhäfvarne skall besöka ölhundarna Pompe I och Pompe II och deras gemensamma grav vid Karl XII-eken på Bokskogens golfbana. Det kan vara värt att återkomma till. Och Amiralens Storband man man lyssna till här.

Men redan på torsdag sker det en festlig grej på Malmö musikfront. Att det blir festligt kan jag garantera. Då släpper min granne Kabbe Bettini, alias Joe Spinaci, en CD Burnt Toast med Joe Spinaci Combo. Med flera av Malmös toppmusiker med bl a pianisten Mattias Nilsson, saxofonisterna Mattias Carlsson och Johan Ljungberg och förstås Kabbe själv på gitarr och sång.

Klockan 20 på Sankt Gertrud, Östergatan 7B, drar det igång och det kommer att svänga. Lyssna själv här.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s