Galoppen sköts med vänster hand

Standard

Jag tillbringade många timmar framför datorn den gångna långhelgen. För att följa trav- och galoppsändningar i det som heter ATG-Live. Som man får betala för. En alldeles utomordentlig idé. Som tyvärr inte sköts speciellt väl.

Galoppen sätter man på undantag. Inte minst genom att kunskapen om galoppen och galoppspelen är förfärande dålig. I går söndag visade man de fyra första löpningarna från danska Klampenborg i det nya galoppkoncept som inletts. I lopp två var det ett fåtal startande och bara utdelning på två platshästar. Men det gick att spela Trio till loppet. I ATGs egen resultatskylt redovisades då bara två hästar. Men på Trion är det de tre främsta hästarna som ger Triooddset. Ganska självklart kan det tyckas. Men inte för den tjej som satts att kommentera galoppen, som man tankade hem från Dan-Totos sändningar i Danmark. Hon meddelade helt frankt att eftersom det var så få hästar startande, så var det utdelning på bara två hästar även på Trion. Punkt och slut! Hon reagerade inte ens när det i bilden plötsligt visades den danska resultatskylten, som var korrekt. ATG Live är ju faktiskt en kanal för dom som spelar på hästar. Då måste man kunna begära åtminstone kunskaper i form av ”första förberedande” hos dom som är satta att kommentera.

Samma sak påstods för övrigt i V75 Vinnare i TV4 förra lördagen, men då rättade man i alla fall till misstaget efter en reklampaus. Men det hela understryker känslan av att galoppen sköts med vänster hand av dom som producerar sändningarna.

Slutligen skall jag utan kommentar citera Lennart Bengtsson i Sydsvenskan i veckan som gick:

”Travbanorna har avfolkats. Hur länge ‘travtokarna’ orkar betala för ATG-Live med en hackande bild och dygnsgamla tips en halvtimma före start återstår att se. Var finns travsportens röst i maktens korridorer?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s