Fin kväll med Ludde – och Charlie!

Standard

ludde-bernt

En av de hetaste travtränarna i landet är Lutfi Kolgjini på Jägersro. En av de största, kanske rent av den allra största. I alla fall den enda som vid sidan om att träna 150-talet hästar också sysslar med uppfödning i stor skala. Med ett par olika gårdar i Vomb och i Gessie nere vid Öresund.

 

 

Dessutom är han oerhört framgångsrik. Han är kontroversiell och då och då ”a pain inte the ass” för travbyråkraterna vid skrivborden. Och en jäkla bussig kille!I går gav sig Ludde tid till att ställa upp för det illustra Sällskapet Ölhäfvarne som mot alla odds (väl?) nu är inne på sitt 45e år. Ludde och hans bröder tog emot i stallets generösa (i mer än ett avseende!) gästrum med balkongen mot banan. Mellan värmningar och innan första loppet berättade Ludde om sina chanser och sa bl a att ”Sultan November i första V65 var skyldig att vinna”. Det gjorde han också.

Nye Ölhäfvare-ordföranden Bernt Åkerlind förärade Kolgjini ett exemplar av de specialdesignade och guldkantade glasen med Lars Lendrops profil inristad tillsammans med Sällskapets logotype, som togs fram av konstnären Bert Jonny Nilsson. Ludde är nu den enda utanför Sällskapet med ett sådant glas (bilden ovan).

Någon V65-vinst blev det dock inte, trots Luddes säkra. Det får väl undertecknad ta på sig. Men också danske tränarveteranen Arvid Olsen som fick dom flesta kupongerna att fladdra bort i en häftig vindil när han vann med 24-oddsaren Frida. Fast ”Sme’n” gjorde visst en 14-15.000 på annat spel. Hur mycket som nu finns kvar i dag? Casinot har ju öppet länge…

Men maten i Derby Club på Jägersro var alldeles utmärkt och det finna ingen anledning att ändra på tidigare omdöme, att det blivit ett lyft sedan banan själv tog hand om krogverksamheten och ”exporterade” tidigare arrendatorn till Swedbank Stadion. Nye krögaren Stefan Widman Allansson gör ett kanonjobb och en extra blomma till trevliga Jessica som servade oss i går!

Sist – men inte minst – var det väldigt kul att allas vår Charlie hade orken att vara med oss hela kvällen. Han har ett h-e men har beslutat sig för att leva livet fullt ut. Starkt – och vi älskar dig, Charlie!

peter-vinjett7PETER KASTENSSON

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s