Historielöst, Sydsvenskan!

Standard
Vilken historielöshet! I bilagan Söndag i Sydsvenskan idag!

 

Det handlar så mycket om premiären på Swedbank Stadion i morgon när MFF möter Örgryte. Samtidigt skriver man minnen om hur det var när Malmö Stadion invigdes 1958. 51 år sedan, så visst behöver vi en ny arena. Inte tal om annat.
Men historielösheten är besvärande. I alla fall hos Anders Fagerström som i SÖNDAG skriver om matchen Västtyskland-Argentina, som blev första matchen på Malmö Stadion, som ju byggdes till VM 1958.
Anders Fagerström skriver att Argentina spelade i sin ”MFF-liknande ljusblå dräkt”. Lögn och förbannad dikt. Eller dåligt påläst möjligen. Historielöst? Absolut!

Argentinas tröjor var ljust blå med vita ränder. De ordinarie tröjorna! Västtyskland spelade som alltid i sina vita tröjor. Det var inte så bra när matchen skulle sändas i svartvit TV. Ljusblå/vitrandiga tröjor blev vitt i svartvit TV. Alltså fick ”bortalaget”, det vill säga Argentina byta. Men – man hade glömt sina reservtröjor, vilken färg de nu hade?

Vad göra? Jo, man lånade helt enkelt tröjor från IFK Malmö. Knallgula. kanariegula tröjor. Med IFK Malmös emblem på bröstet! Sålunda skrudade mötte Argentina Västtyskland. Och förlorade med 1-3. Om det nu var något som satt i tröjorna vet jag inte. Men jag såg matchen. På den tiden hade Malmö ett lag som var bra förutom MFF. IFK Malmö, just det!

För oss som är gula i själen och sedan födseln finns det inte så mycket att vara glada över idag fotbollsmässigt. Eller handbollsmässigt eftersom man lagt ner den här gamla fina guldsektionen.

Ta då inte ifrån oss minnet av att det i alla fall varit IFK Malmötröjor i VM-sammanhang! Och nej, jag tänker ännu inte säga upp min prenumeration på Sydis. Trots inkvoterade katastrofen Anja Gatu som sportkrönikör gjort att tankarna då och då ploppar upp. Och heja MFF!
 

peter-vinjett6PETER KASTENSSON
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s