Sätt stopp för kärringen!

Standard

Marie Pauly är i farten igen. Nu tänker hon se till så att det inte blir tillåtet att servera öl och vin när Ribergsborgs Kallbadhus, Ribban eller Kallis, öppnar igen efter renovering. Kan ingen sätta stopp för den här kärringen?

Marie Pauly har i många år som tjänsteman varit bas för tillståndsenheten i Malmö Kommun. Jag har absolut inget emot att hon gör allt för att stoppa krogar som fuskar med kassaapparater, har svart personal och ger f-n i att betala skatt, säljer svartsprit, kort sagt fuskar med det mesta. Såna krogar skall stoppas till varje pris. Rätt!

Men Marie Pauly har blivit mer än så. Hon har blivit en otäck pamp och hennes lakejer försöker göra livet surt även för skötsamma krögare, lägga sig i deras prissättning med mera. Så tvingades till exempel Bullen att höja priset för en karaff husets vin med 10 kronor!

Nu vill man stoppa dom badande på Ribban från att efter bad och bastu kunna njuta av en bira eller ett glas vin. Orsak? Köket är inte tillfyllest. Man kan inte bereda mer än smörgåsar och sallader från grunden. Ribergsborgs Kallbadhus är K-märkt och man får helt enkelt inte bygga om hur mycket som helst och hur som helst. Det skiter Pauly i. Här är det hon som bestämmer. Punkt och slut!

Snälla politiker i Västra Innerstaden – kör över kärringen Pauly och bidra till att hon får en fet fot i arschlet. Låt serveringen på Ribban servera öl och vin. Alldeles oavsett om man så säljer en enda macka eller kaka. Det här är ingen värmestuga för vinddrivna existenser. Kommer aldrig att bli heller.

Snart hoppas jag bli granne med Ribban. Lägenhet, hyresrätt, är klar. Men jag har ännu inte fått sålt vindslyan på Möllan. Den är jädrigt fin.

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

Den här veckan? Nu skall golfbagen fram efter att ha stått orörd sedan Thailandresan i januari och kilona har rasat på fel håll. För nog har väl våren kommit?

peter-vinjett26

PETER KASTENSSON

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s