Skådespel? Nej, apspel!

Standard

”Bröd och skådespel åt folket!” Yttrade den romerske skalden Juvenalis. För att få menighetens gunst delade man ut bröd och bjöd på dyrbara skådespel.

Vi kanske är på väg ditåt. I dessa kristider kanske det skulle bjudas på bröd. Men skådespelet behöver man inte tänka på. Det finns redan. Med politiker i huvudrollerna bjuds varje dag numera ett skådespel. Med gycklare och hycklare om än inte särskilt roligt. Båda parter, Alliansen och den rödgröna röran, försöker överträffa varandra. Mitt i allt står Maud Olofsson och sträcker upp ett finger för att känna hur vinden blåser.

I förra veckan sa Olofsssonskan, att bonusar det är bra, det skall vi ha. Med då togs hon i örat av Anders Borg och fick rätta in sig i ledet och skriva under på att krisen skapats huvudsakligen av ”en kultur präglad av överdrifter, girighet och ett extremt risktagande”. Bonusar skall bort alltså. För två är sedan hette det att bonusar skall finnas.

Sossarna fick naturligtvis gyllene tillfällen. Gaphalsen Thomas Östros blev till sig i trasorna. Men fick snabbt täppa till stortruten när AMF-pensionerna avslöjades med LO-ordföranden Wanja Lundby-Wedin mitt i smeten. Hur jävla korkad kan man bli? Orkar inte ens läsa årsredovisningarna i den styrelse hon sitter. Eller är det möjligen ”tagit del men inte begripit”? Nye partisekreteraren Ibrahim Baylan gjorde ett smått patetiskt intryck i Agenda i SVT när han i ett envist mantra sköt skulden på regeringen. Och Mona Sahlin, hon håller truten. Kanske i och för sig en välgärning med rödgröna ögon sett…

Jag använde ordet skådespel. Apspel är bättre med lika goda aktörer från båda sidor.

Slutligen, apropå politik… ”Statsministern” på Bullen, då vänder jag i dörren.

peter-vinjett23

 

 

 

PETER KASTENSSON

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s