Skönsjungade ”sisters” gjorde debut med R3B

Standard
sisters-31

R3B, det vill säger Roger Berg Big Band avslutade säsongen på Gyllene Tuppen i går med att presentera en nyhet. Tre skönsjungande tjejer som ”gått i skola” hos Andrew Sisters.

Andrew Sisters var en amerikansk systertrio som slog igenom i slutet av 30-talet och höll på till 1953. Systrarna LaVerne, Patty och Maxene hade massor av jättehits med Bei Mir Bist Du Schon som den allra största. Men även Rum And Coca Cola var en av de 46 låtar de hade i Billboards topp-tio-lista genom åren.

Andrew Sisters fallna mantlar tas upp av Lynette Koyana, Sara Ahlcrona och Anna Pauline Andersson. Och det lät väldigt, väldigt mycket Andrew Sisters i de två sånger man repeterat in och framförde för första gången med Big Bandet – Rum And Coca Cola och Apple Blossom Time. Jättejubel på ett absolut fullsatt Tocken. Eller Golden Rooster som Roger Berg kallar det för, låter lite bättre än Gyllene Tuppen som ju tyvärr lite oförtjänt stämplas som enbart ett serviceboende. Men som under Johnny Bengtssons ledning är en fullt fungerande restaurang med fullständiga rättigheter. Det franska namnet är inte heller fel, Coq d’Or.

bengt-ahlcronaSara Ahlcrona och Anna Andersson har gedigna musikgener. Saras fader Bengt Ahlcrona (till höger) tillhör eliten på vibrafon och hörs i olika konstellationer. Förhoppningsvis nappar föreningen Hot House på mitt tidigare nämnda förslag om att göra en minneskonsert för nyligen avlidne vibrafonisten Lars Erstrand med Bengt Ahlcrona i centrum.

Anna Pauline Andersson är dotter till Jack Andersson (nedan till höger), välkänd och ekvilibristisk trumpetare i Jazzin’ Jacks som i går spelade på Gloria’s i Lund hos Eva Flink (som nästa torsdag bjuder på Mattias Nilsson – inhoppare två torsdagar med R3B – Trio med Anna Pauline!). Vilket alltså tyvärr gjorde att Jack inte i likhet med Bengt kunde övervara triodebuten i Malmö. Vilka gener Lynette Koyana har vet jag inte. Men hon lyssnar också till artistnamnet Lady Lynette och det är väl bra nog. Sjunga kan hon och det är ju det som räknas.

jack-anderssonNågot artistnamn har den här trion ännu inte tillsammans. Det får väl bli Roger Sisters eller R3B Sisters? Tocken Sisters, Tuppen Sisters eller Rooster Sisters låter väl inte så bra. Och vi skall ju inte nämna det franska ordet för Tupp. Den kombinationen överlåter jag åt läsarnas snuskiga fantasi.

Nu drar R3B ut i landet med bl a Berwaldhallen i Stockholm när Roger inte sitter i Tivolis Big Band i Köpenhamn. En länk till hans hemsida där alla konserterna kan hittas finns uppe till höger.

peter-vinjett20

 

 

 

PETER KASTENSSON

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s