Livet är inte alltid rättvist

Standard
I går kom kom chockbudet. Mats Olsson är borta. En plats står tom i pressrummet på Jägersro. I en ålder av bara 48 år rycktes Mats bort i sviterna av influensan. Så sent som på onsdagen genomförde han sina sista plikter att tippa kommande tisdags tävlingar för Travronden.
Han var sådan, Mats. Han ställde alltid upp. Ett ”nej” fanns inte i hans vokabulär. ”Plikttrogen” var ett honnörsord för honom. Det väder fanns inte som kunde förhindra honom att ta sig från hemstaden Helsingborg till Jägersro. Sedan han blev friställd från Helsingborgs Dgablad för några år sedan gick han in i frilansskribenternas tuffa tillvaro och han lyckades väl.
Travronden, Jägersros hemsida och programmet var en del av hans uppdragsgivare för tips, löpningskommentarer och referat. Mats hade ett mycket speciellt öga för att läsa positionerna och det som hände i loppen på banan. Ingen var så snabb som Mats att leverera kommentarerna till hemsidan. Oftast hade han dessa klara innan reprisen av loppet rullat färdigt.
Han hade ett stort intresse för den internationella galoppen. Han hittade vinnare världen över. Förra året satte han alla sina internationella medtävlare på plats genom att ta hem en stor tipstävling i engelska fackorganet Sporting Life då han satte en 50-oddsare i sista löpningen!
Mats Olsson var också delägare i en av de bästa hästar som funnits i landet. Vi minns alla Rival Damkaer och Mats gladdes när han fick återse den gamle stjärnan när denne deltog i luciatåget på Jägersro i december!
Det står en tom stol i pressrummet på tisdag. Vi som haft glädjen att samarbeta och uppleva Mats, en påg som alltid hade nära till ett skratt, sörjer en god vän och kollega. Livet är inte alltid rättvist.

– PETER KASTENSSON
 
 
 
 
 
 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s