Sinatrakvällar – på Jägersro!

Standard
Jägersro ger sig in på den skånska jazzmarknaden. Det är restauratören Stefan Allansson-Widmark som driver Jägersrorestauranger AB, helägt av Jägersro trav & galopp, som tar klivet in i entertainmentsfären.

 

Jägersros restaurang har fått ettg jättelyft sedan man tog över efter SSP som bara blev sämre och sämre i takt med att blev dyrare och dyrare. Grattis MFF som tagit in SSP som restauratör i nya Swedbank Arena. Hur är det med referenskollen, Bengt Madsen?!
Fredag-lördag 13-14 mars blir det ”A Man And His Music” med Round Midnight Big Band (mycket bra!) tillsammans med sångaren Andreas van Lunteren. Frank Sinatra-afton med andra ord.

495 kronor för en trerättersmeny där fördrink ingår och det är banne mig billigt. Allansson-Widmark fick blodad tand när man lyckosamt arrangerade Hästgalan i början av januari för 600 personer. Nu tar man in 400 som max och det blir också ett dansgolv vid den monterbara scen som man tagit fram längs restaurangens glasfasad mot banan.

Ett spännande initiativ i ett Malmö där ju Wallmans redan stängt igen och Slagthusets stängning är nära förestående i en stad där myndigheternas nöjesförståelse inte är den allra främsta. Om man så säger.

I april kommer härligt svängande Anna-Mia Barwe med sin kvintett och då blir det ”Jazz Po Skånska” bl a. Till detta finns det anledning att återkomma. Biljetter till Sinatra-kvällen på http://www.ticnet.se eller hos Jägersro Restauranger.

 

bjorn-i-band1

I går var det Björn Ingelstam Band ( bilden) på Gloria’s i Lund. Det har väl knappast undgått någon av mina läsare att det är ett av mina favoritband. Johannes Kronqvist på klaviaturen var spelklar efter sin blindtarmsoperation och det fick bandleader Björn på sin trumpet (och flygelhorn) att improvisera fram en Appendix Blues tillsammans med pappa Hans på trombonen, Lars ”Gammeldansken” Nielsen bas, Henrik Larsson Brehmer trummor och så förstås Johannes. Under kvällen fick vi bl a också Hans, en av de allra bästa och mest tonsäkra vi har på trombon, i en version av Jim Robinsons What Shall I Say.

”Jazzmorsan” Eva Flink gör ett stort jobb för att få ihop swingkvällarna på Gloria’s och har hunnit med att vara författare också. ”Med klarinett i med och motvind” skildrar ett helsingborgskt människoöde, Ronny Svensson. En på olika sätt fascinerande människa förstår jag av vad jag hunnit läsa. En musiker, måste jag erkänna, jag inte hört talas om tidigare men som Ingelstammarna (förstås) kände till. I Cried For You ur Billie Holidays repertoar sjöng Björn passande för Eva, det gör han visst alltid. ”Så kan vi sedan avsluta med något bra”, tyckte Björn.

Ikväll är det Hot House på Gyllene Tuppen i Malmö med danska Finneys Jazzband.

Slutligen… har det gått ut ett påbud om att herr Daniel Westling efter bröllop med sin kronprinsessa inte längre får kallas för ”du” utan skall tituleras ”prinsen”. Herregud, vilket århundrade lever vi i?!
peter-vinjett33

 

 

 

PETER KASTENSSON

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s