Bröllop på tröskeln till medelåldern

Standard

Herregud vilket frosseri. Som svenska folket längtat efter det. Ett kungligt svenskt bröllop är förestående. Halleluja!

Visst är Victoria sympatisk. Förlåt, Kronprinsessan Victoria gör ett sympatiskt intryck. Det gör Herr Daniel Westling också. Snart Prins Daniel, hertig av Västergötland. Skall det svassas så skall det! De blir säkert mycket populära. Men nog är det väl något sjukt med att två ungdomar måste vänta tills de är på väg in i medelåldern innan de får gifta sig. Att en halsstarrig knug måste gå till statsministern och medddela att han gett sitt tillstånd och att detta sedan måste konfirmeras av regeringen.

Men det blir gyllene tider framöver för en hårt prövad kvällspress och deras näraliggande kolleger i skvallerpressen. Det är säkert bra också för Sverige turistmässigt. Personligen bryr jag mig inte ett jäkla dugg.

Men må de leva lyckliga i alla sina da’r!

Ännu en figur som synts mycket i tidningarna sista tiden är Malmös starke man Ilmar Reepalu. Det har han inget emot. Jag gillar honom – inte. Lika litet gillar jag det folkpartistiska kultur- och idrottspolitiska borgarrådet Madeleine Sjöstedt i Stockholm som så sturskt förklarade att nu tar vi över Davis Cup-matchen Sverige-Israel. Sicken utsökt näbbgädda! Men Reepalu slipper resa till Stockholm och demonstrera mot matchen, han kan stannna i Malmö. Och försöka fortsätta få oss klentrogna tro att det fega beslutet i fritidsnämnden att matchen skall spelas utan publik inte var ett politiskt beslut. Trots att detta klart uttalades av nämndens kommunistiske ledamot (vad han nu heter) som sa att det i alla fall var en halv seger att det inte blir någon publik.

Gatans parlament har än en gång besegrat fega politiker. Tror jag har skrivit detta någon gång tidigare.

Apropå tidningar så läste jag frilansjournalisten Anna Unsgaard I Brännpunkten i dagens Sydsvenskan. Det finns tydligen något som kallas ”Mosa Mona” (Sahlin) som Unsgaard säger sig inte tillhöra. Det gör inte jag heller. Det klarar Mona så bra själv…

peter-vinjett32

 

 

 PETER KASTENSSON

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s