Hur dum får man vara?!

Standard
Inte helt oväntat har nu kommunstyrelsens ordförande i Malmö Ilmar Reepalu hoppat in i debatten beträffande Davis Cup-matchen mellan Sverige och Israel. Han tycker matchen skall stoppas. Hur dum får man vara egentligen?

 

Å ena sidna säger han att han inte uttalar sig om matchen i egenskap av kommunstyrelsens ordförande. Å andra sidan säger han att han uttalar sig som privatperson. Är Reepalu så jävla korkad att han inte begriper att Reepalu är en offentlig person. Det finns ingen skillnad på privatpersonen Reepalu och ordföranden Reepalu i sådana här sammanhang.

Genom sitt uttalande legaliserar han de uttryck som stoppa-matchen-aktivisterna kommer att ta till. Oavsett hur mycket man försäkrar att autnoma grupper och Reclaim-the-streetare inte får vara i demonstrationerna så kommer det att bli så. Oavsett vad man säger så är jag tyvärr övertygad om att det kommer att bli en våldsam helg i Malmö den 6-8 mars. Allt under överinseende av Reepalu och hans kommunistiska meddemonstranter – Lars Ohly har redan aviserat sin ankomst.

Redan genom den fega undfallenheten mot gatans parlament från fritidsnämnden genom att förbjuda publik på matchen, tappade Malmö mycket av den för omvärlden positiva framåtandan. Reepalus uttalande försämrar det intrycket ytterligare.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

mardi-grasMen jag vill avsluta med något glatt och positivt. I Sydsvenskan i dag har matoraklet (?) Bong varit på Bullen-Två Krögare och betygsatt detta Malmös äldsta näringsställe. Vi som är stammisar vet ju sedan gammalt vilket härligt vattenhål det är, Bong skriver bl a i sin smått översvallande omtalan – fyra av fem i betyg – om njutningen med den lilla råbiffen som förrätt, om den mjälla och stolta spättan och vardagslyxen med en biffstek med vackert rosa snittyta. Grattis Amy, Vicky, Stina, Jonas, Lasse, Sofie, Linnéa, Malin, och alla ni andra – inte minst kockarna!

Lapp på luckan är det som oftast och ätande gäster bör alltid beställa bord. Inte minst till söndag då man bjuder till Mardi Gras-festival med cajunmat och – förstås – Ulf Darinder i sin Al Jolson-utstyrsel (bilden) tillsammans med East End Jazzmen.

peter-vinjett26PETER KASTENSSON 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s