Våldet segrar igen!

Standard

Så segrar våldet än en gång i Malmö. Davis Cupmatchen i Baltiska Hallen mot Israel 6-8 mars skall spelas utan publik. Fritidsnämndens rödgröna majoritet tog beslutet i går.

Jag kan ändå ha viss förståelse för beslutet. Sverige mot Israel har blivit en högriskmatch. Men det är sorgligt ur demokratisynpunkt att en högljudd grupp stoppa-matchen-aktivister och demonstrationspigga kommunister och antisemiter med bl a en nu f.d. sossekvinna från Staffanstorp i spetsen får så stor makt. Låt det vara sagt med en gång – jag har inget till övers för Israels övervåld i Gaza, men det är dock två parter som strider. Terroristerna i Hamas tycks dock av någon anledning ha ett märkligt stort stöd av stämmostarka grupper i det här landet som på säkert avstånd från stridigheterna tror sig sitta inne med alla sanningar i konflikten.

Nu kommer Malmö än en gång att översvämmas av demonstrationsvåld. Maskerade Reclaim-the-streetare styrda av enbart våldsideologi, yrkesdemonstranter som kommer att få förstärkningar från grannländer och andra stoppa-matchen-aktivister utan all värdighet kommer att dra runt på Malmös gator ut mot Baltiska Hallen och sprida förstörelse. Än en gång kommer det att behövas mångmiljonkostande polisinsatser.

Gatans parlament kommer att visa sin fula trynen igen!

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o

Men jag blir glad av Malmö Redhawks. Ny seger i går, borta mot Nybro. Ett riktigt litet mirakel! Nu blir det väl lapp på luckan mot Almtuna i morgon och Troja/Ljungby på söndag i Malmö Arena. En arena fylld av böljande människohav med känsla för för idrotten. Må det gå hela vägen mot playoff!

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o

Svårt val i afton – Roger Berg Big Band på Gyllene Tuppen och min granne Kabbe Bettini med Joe Spinaci och Swing Al Dente på Gloria’s i Lund!

peter-vinjett25

PETER KASTENSSON

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s