Vilken härlig kväll!

Standard

En härlig fredagskväll. Malmö Redhawks – AIK 6-2. Jazzin’ Jacks på Gyllene Tuppen.

Det är en förunderlig och remarkabel förändring, förbättring som skett med Malmös ishockeystolthet Malmö Redhawks. För bara några veckor skakat av en skandal med en fifflande VD och ett lag bestående av en massa överbetalda halvfigurer som försöke överglänsa varandra – i att underprestera. På konkursens rand. Min gamle Ölhäfvarevän Pehr Malmström kom inte direkt till något dukat bord när han huxflux kastades in som tillförordnad VD. Konkurshotet är väl ännu inte avvärjt. Men herregud vilken förvandling!

14 av 15 poäng på de senaste fem matcherna. Malmöpubliken har snabbt ställt upp igen och på nytt tagit det här laget till sina hjärtan. Drygt 12.000 i Malmö Arena i går kväll och Percy Nilsson hade inte svårt att hissa upp mungiporna, men hans nedlåtande uttalande om fotbollen i TV4 Sport var onödigt. Fast jag tyckte nog att jag såg en glimt i ögat när han sa ”att dom bara puttrar och sparkar”.. Motivation slår alltid klass, sägs det. Och det har ungtupparna i Redhawks verkligen visat. Men visst finns det också klass i laget. Jag säger bara Carl Söderberg! Vilken lirare, vilket uppoffrande arbete han gör i spetsen av det här laget.

Än är playoffplatsen inte klar. Men med hjälp av hallelujakören på publikplats i Malmös ishockeytempel kan det gå. Se’n får vi se…

Hastade från TV:n hemma till Gyllene Tuppen. Även om man i Sydsvenskans Dygnet Runt av en okunnig redigerare hade placerat föreningen Hot House’ kväll med Jazzin’ Jacks från Helsingborg under rubriken För Äldre. Trots mycket tydlig begäran om att arrangemanget skulle klassificeras under Klubb. Men bara för att jazzkvällarna nu är förlagda till Gyllene Tuppen så anser tydligen någon mindre vetande redigerare att det är en kväll ”för äldre”. Sant är att Tessins väg 10 är ett äldreboende. Men restaurangen fungerar under kvällstid som vilken annan krog som helst. I går kväll hade t ex krögaren Johnny Bengtsson besök av Marie Paulys lakejer, det vill säga tillsynsmyndigheten i Malmö. Man hittade ingenting.

Gyllene Tuppen är en alldeles utomordentlig lokal, i går fanns inte många platser att uppbringa. ”Jättebra”, tyckte Jazzin’ Jacks trombonist Hans Ingelstam som med sina kompisar Jack Andersson trumpet, Lasse Karlsson klarinett, Caesar på piano, Anders Rudnert bas och Anders Lagerlöf trummor, satte gladjazzen i högsätet. Läckert!

Nu väntar jag bara på att kamelerna idag på Solvalla skall göra mig glad åt min V75-lapp också!

peter-vinjett17

 

 

 

PETER KASTENSSON

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s