Dags för gatans parlament igen?!

Standard
26,5 miljoner! Det kostade polisbevakningen av ESF-mötet i Malmö i september förra året. Det var inte mycket man fick för pengarna om man så säger.
 European Social Forum, en flumorganisation tycker jag. Malmös styrande rödgröna röra beslutade att Malmö skulle arrangera och sköt till 2,5 miljoner kronor. Som blir ännu mera, eftersom ESF nu gått i konkurs. Strålande, Reepalu! Vi minns ditt andra stora katastrofevenemang med dom stora segelbåtarna som ingen från land kunde se. Också till en kostnad av några miljoner för Malmös skattebetalare.

När Reclaim-the-Streetarna tog över delar av Malmös gator med vandalisering runt Triangeln så stod det enorma polisuppbådet bara och tittade på. Dom maskerade vandalerna fick härja fritt. Prydligt! 26,5 miljoner…

Den 6-8 mars är det meningen att Sverige skall spela en Davis Cup-match i Baltiska Hallen mot Israel. Man har ännu inte bestämt när biljetterna skall släppas. Om det skall släppas några biljetter?

Gatans parlament rustar sig nämligen på nytt för vandalisering. I spetsen går nu några vänster- och sossekärringar med stöd från någon centerkärring i Staffanstorp, tror jag det var. Namnet kan kvitta… ”Sverige skall inte spela tennis mot ett krigförande land”, säger i alla fall sossarnas utrikespolitiske taleskärring Anne Ludvigsson.

Inte oväntat har populisten Mikael Wiehe poppat upp för att stödja bojkottivrarna. Liksom naturligtvis Per Gahrton, men han är ju också ordförande i Palestinaföreningen och kan inte tillmätas någon som helst form av objektivitet. Det har också bildats en anonym Stoppa Matchen-kommitté.

Fråga: Skall vi bojkotta idrottsutbytet med USA också?
Så vitt jag vet är även USA krigförande! Hur som helst så kan Malmöborna än en gång bereda sig på att stan kan se ut som ett slagfält på vissa platser. Mångmiljonbelopp skall på nytt pumpas in för polisinsatser. Har man lärt något?

Men som tur är händer det trevligare saker också i sta’n. Kvällsposten hade för så där en 30 år sedan en kampanj som jag tror hette ”visst händer det glada saker” som motvikt till allt tråkigt som för det mesta dominerade nyhetsbevakningen. Då som nu. Så här är lite glada saker:

r3b-tuppen-febr1Roger Berg Big Band hade i går en så kallad offentlig repetition på Gyllene Tuppen. Efterlängtad sådan. Kommer tillbaka nästa torsdag. Sånt blir man glad av. Missa inte konserten med bandet och Roger Pontare på Palladium den 7 mars! Förhoppningsvis har ”Stoppa-Matchen-pöbeln” sina upptåg på annan plats i sta’n.

hans-ingelstam3Mera jazz på ”Tocken”. Ikväll Hot House med Jazzin’ Jacks från Helsingborg med bl a eminente trombonisten Hans Ingelstam (bilden) kl. 2000. Gladjazz in prydno. Fast först skall jag framför TV:n heja fram Malmö Redhawks mot AIK i ett fullsatt Malmö Arena. Man blir glad över den förvandling som skett när hungriga juniorer fick chansen tillsammans med lojale Carl Söderberg. Undrar just om inte Percy snart – när Play Off-platsen” klaras – är mogen att ge lite ”belöning”?! På Spåret då? Går i repris i morgon.

 mattias-n-hilton5

 

 

 

 

 

 

Lördag 28 februari premiär för nuvarande Limhamnsbon och pianovirtuosen Mattias Nilssons jazzklubb The Way We Play på BioCentrum i Limhamn kl. 2000. Mattias Nilssons Trio med Lasse Lundström, basist även hos Roger Berg, och trummisen Pelle ”Trazan” Jonasson featuring Niklas Fredin på trumpet (på bilden med Mattias och Lsse på Hilton). Också musik som skänker glädje.

peter-vinjett16

 

 

PETER KASTENSSON

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s