Jojo, ett besök hos Chef JoJo rekommenderas!

Standard
Euro Deli Restaurant et Café! Restaurangen som ligger på Karon Road 58-60 mitt emellan Karon Beach och Kata Beach är värd att rekommendera. Vi har besökt den varje gång vi varit i Thailand under fyra år. Här regerar Chef Jo Jo.

 

Det finns flera restauranger på namn som Euro Deli i Phuket. Något namnskydd tycks inte finnas. Men det är den som ligger på Karon Road som är värd besöket. Glöm alla turistfällor som svenskdrivna Steak House med flera som lockar med svensk mat. Vad f-n skall man äta efter thailändska förhållanden dyr svensk mat för om man är i Thailand? Även om den thailändska ”biffen” mest är strimlad, så finns det ju kyckling och fläskkött. För att inte tala om en utomordentlig anka och soppor av varierande, mycket, kryddstyrka – se upp för den röda curryn!
jojo-3
Men nu gällde det Chef JoJo. Hans restaurang är inte den billigaste. Snarare tvärtom. Det är faktiskt nästan svenska priser på maten. Nästan. Han har ett internationellt kök men förstås även thailändskt. Har en bakgrund från femstjärniga hotell i bl a Tokyo och Singapore. Han svänger snabbt ihop t ex en hummersoppa även om den inte står på matsedeln. Levande humrar har han i ett akvarium. Bjuder varje dag en trerättersmeny för 750 baht, cirka 190 kronor räknat i svenska nödmynt. Vi har tidigare år ätit både sjurätters julaftons- och nyårsmiddagar. Allt utsökt.jojo-22jojo-41

Han hade till i år byggt ut sin restaurang och visade stolt upp den ”vinkällare” som nu finns. Köket är öppet mot restaurangdelen. Mitt i restaurangen barsoffor framför en piano-saxduo som spelade gamla jazzstandards uppblandat med bossatongångar på ett fullt acceptabelt och inte påträngande sätt. Och så serveras maten samtidigt till alla vid bordet, även om man beställt olika. Det är inte helt vanligt i Thailand.

Bilderna har tagits av Henrik Olsson.

Euro Deli Restaurant et Café är inget matställe man besöker dagligdags, Det tillåter inte reskassan. Och även de små familjekrogarna, ibland inte mycket mer än ett hål i väggen, har sina fördelar. Både gott och billigt. En pinacolada – ett måste före maten – en Singha, det förträffliga thailändska ölet som Börje Salming är agent för i Sverige – bröstfiléer från unganka i orangesås och kanske en glass får man för en dryg hundring i svenska kulor. En thailunch vid stranden i numera lite bättre och fläktutrustade lokaler med en Singha kostar runt 35 spänn. Då blir man dessutom bjuden på färsk frukt, vattenmelon, ananas och banan – det blir man inte fattig av.

Nu tillbaka i den svenska vardagen med lite andra priser. Då kan man lättare bli fattig…

roger-berg

Slutligen… ett glädjebud på musikfronten. R3B, det vill säga Roger Berg Big Band tar upp dom offentliga repetitionerna på Gyllene Tuppen (Tessins väg 10 i Malmö) torsdagarna den 12 och 19 februari. Det ser vi fram emot!

peter-vinjett1

 

 

 

PETER KASTENSSON

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s