Nu fick vi – besvärande – Svanstedtfakta

Standard
Det var onekligen besvärande omständigheter för Åke Svanstedt som kom fram när Lennart Ekdal i Kvällsöppet med Ekdal i TV4 på onsdagskvällen följde upp Kalla Fakta från drygt två veckor sedan. Till skillnad från Kalla Fakta, som var ett ytligt och oprofessionellt skitprogram med bara ett syfte, att skandalisera travsporten, så hade Kvällsöppet med Ekdal bemödat sig om att låta båda sidor komma till tals.
 
Mycket besvärande för Åke Svanstedt är förstås nya anklagelser om att ha använt ”grisfösare” i träning av hästar. I Ekdals program hade man ”fått ansikte” på anklagelserna från två f.d. anställda hos Svanstedt. Disa Zetterman och Tomas Pettersson trädde fram och vittnade. Jag har aldrig hört talas om någon av dom, vilket inte betyder ett dugg. Talar man sanning och det kan bevisas, så är nog Svanstedt rökt, färdig, finito som travtränare. Jag skrev redan efter
Kalla Fakta att om en person bevisas med att använda ”grisfösare” så skall denna väck från travsporten.
Nu är ingen skyldig förrän dom fallit. Det var en auktoritet som Stig H Johansson mycket noga med att framhålla när en bisittare till Ekdal i form av näbbgäddan Belinda Olsson, någon form av krönikör i Aftonbladet, försökte provocera honom. Det hade hon inte mycket för. Både Stig H Johansson, dock förståeligt irriterad när Olsson vägrade lyssna, och travförbundets överveterinär Peter Forssberg gav bra balans till programmet.Åke Svanstedt är nu polisanmäld av Jordbruksverket. Nu blir det en utredning och sen är det upp till åklagare att eventuellt föranstalta om förundersökning och åtal innan dom skall falla. Till dess är Svanstedt att betrakta som oskyldig.
Åke Svanstedt har kontaktat advokaten Leif Silbersky som dyker upp i alla möjliga och omöjliga sammanhang som ger publicitet. Själv säger Svanstedt som vanligt inte mycket. Han har ju redan tidigare, innan de båda TV-programmen, i stort sett knoppat av media från sin omgivning.

– PETER KASTENSSON
 
 
 
 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s