Lite om pris, bilar och Lantz

Standard
Nix, Tom Ahlsell fick inte Kvällspostens Thaliapris i år heller. Han fick ånyo nöja sig med att vara nominerad. Men lite del har han ändå i årets pris som utdelades på lördagen.
Thaliapriset gick till Kajsa Giertz för hennes uppsättning av Snövit, fjolårets familjeföreställning på Hipp. Där medverkade Tom Ahlsell och jag vet att han gillade föreställningen. I tacktal och intervju nämnde Kajsa Giertz bl a Tom Ahlsell och en annan rutinerad ”Bullenvän” Lars-Göran Ragnarsson för deras insatser i Snövit. Så årets Thaliapris fick säkert en värdig och välförtjänt mottagare.
Och – po det igen, Tom!

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o
Mera Kvällsposten (eller om det är Expressen?). I dagens tidning har man en genomgång av vem som kör dom dyraste bilarna i södra Sverige. Mycket intressant läsning. Vem är det som kör Lexus, BMW, Mercedes och Audi med långa bokstavs- och sifferkombinationer, Porsche med olika ”efternamn” Jaguar, Ferrari, Bentley mm mm? Jo, det är Kulezic, Saeed, Stojanovic, Jusufagic, Yildiz, Bayram, El-Beyrouti, Al-Hulo, Demko och andra exotiska namn. Varav en del förmodligen tillhör dom som älskar att glida omkring på t ex Storgatan utanför ett väl frekventerat vattenhål som jag tidigare nämnt. Men… numera fungerar gaturdirektören Rolf Jonssons ”vandrande pinnar” så efter kl 18 är det slut med den trafiken. I ärlighetens namn, det finns en och annan Karlsson, Nilsson och Larsson också med i listan, men dom är i minoritet.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o

Råkade av en händelse zappa in på Snacka om nyheter på Kanal 5 i går kväll. Herreminje, vilken katastrof, en så’n total degeneration. En oförskämdhet att ha mage att kalla programmet för samma sak som det Stellan Sundahl, gammal god vän och Ölhäfvare, ledde i SvT1 mellan 1995 och 1999 då han hastigt gick bort. Med bl a Stefan Grudin, Ronny Eriksson och Lasse Eriksson. Programmet återupptogs ett år senare med Sven Melander som programledare i SvT2, även detta med framgång.

Men nu…?! Pinsamt dåligt och helt utan den espri och intelligens som kännetecknade den äkta förlagan. Men har man en medverkande som Annika Lantz kan man förstås inte vänta sig någon högre form av underhållning. En veritabel flabbskalle känd för… ja vad är hon känd för? Har ett program i P4 i radion fredagar som är outhärdligt och som får mig att snabbt stänga av. När man är van att måndagar till torsdagar kunna lyssna på Lotta Bromé, en av det här landets absolut skickligaste radio- och även TV-profiler.

Annika Lantz är förfärlig. Och den nya versionen av Snacka om nyheter likaså.

peter-k242
 
 
 
PETER KASTENSSON 

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s