Skit i förtrödna nollåttor, Percy!

Standard
Så är premiären avverkad. 13.244 personer i Malmö Arena såg Malmö Redhawks besegra Leksand med 2-1. Historisk premiärskytt Jonas Höglund efter 3,07 i första perioden. Slutresultatet fastställdes redan i första perioden.
laktare-1

Jag tänker inte ge mig på ett försöka recensera matchen som sådan. Rödhökarna gjorde vad man ”skulle”. Nog så. Det fanns så mycket annat som också gladde denna festliga pemiärkväll. Som den jättelika tifon på ståplats med banderollen ”Detta är ditt verk Percy – tack för allt!” När han själv gick in på isen före matchen och hälsade välkommen så togs han emot med stående ovationer. Så välförtjänt!jumbotron1
Före matchen läste jag i Kvällposten att ishockeykrönikören Magnus Nyström kallade Malmö Arena för ”Percy Nilssons nya skrytbygge”. Jo, det stod så i Kvällsposten. Men Kvällsposten är inte längre en tidning för Malmö och skåningar. Den styrs från 08-området och Expressen och Magnus Nyström är ingen representant för Kvällsposten. Han representerar Expressen som i mångt och mycket är en jävla skittidning. Med storhetsvansinne. Trots att man inte ens är störst. Magnus Nyström är en nolla, vilket inte minst visade sig i Janne Josefssons debattprogram i Sveriges Television nyligen där han bara pratade en massa dynga utan stt säga någonting. Det var i det programmet tidigare simbasen Hans Chrunak bad Nyström om ursäkt för att han kallat Nyström för ärthjärna. Jag har nämnt det tidigare. Det var en dum ursäkt. För Nyström ÄR en ärthjärna.
Nåväl, Percy Nilsson kan skita i förtrödna nollåttor. Han – och vi – vet att han skapat Sveriges och en av världens bästa arenor. Så är det! En skåning skryter inte, han säger bara som det e’!
Nu är det bara att hoppas att Rödhökarna samlar ihop sig i år och ser till så att vi på nytt får ett elitserielag i Malmö igen. Därvidlag ligger vi efter nollåttorna och det smärtar. Percy Nilsson förtjänar ett elitserielag. Liksom alla vi andra.

Slutligen… får man gärna försöka ha några flera bartenders i baren i entréplanet. Den bar som serverar starkvaror. Ingen skugga över dom som jobbade, dom slet som djur. Men man vill ju gärna hinna få sin pilsner i periodpausen och komma in igen i tid. För vi får väl hoppas att publiktillströmningen fortsätter även sedan nyhetens behag satt sig. Och faktiskt… det fungerade fullt tillfredsställande att komma iväg från bilparkeringen efteråt.
peter-k223
 

 

 

PETER KASTENSSON

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s