Kontroversiellt ”travbyte” uppåt

Standard
Tillbringade lördag-söndag i Halmstad. Eller närmare bestämt Söndrum. Beundrar människor som gör något med sina liv. Lite oväntat och utmanande.
Det har mina vänner från 08-området gjort. Dom har blivit 035-are. Camilla och Magnus Rundgren med fyraåriga dottern Alexandra bröt plötsligt upp från mångåriga anställningar vid Svenska Travsportens Centralförbund, STC. Man fick ett erbjudande man inte kunde säga nej till. Ett i travsammanhang ganska kontroversiellt erbjudande.
Ecurie Courant i Halmstad behövde förstärkning på den administrativa sidan vid sidan av Courant-bossen och privattränaren Marcus Lindgren och hans stallpersonal. Bakom Ecurie Courant står bl a Anders Ström, grundare och huvudägare i Unibet, stor fiende till STC och ATG. Eftersom man från sin bas på Malta erbjuder internetspel på hästar och inte behöver betala skatt i Sverige på detta, så har man förstås möjligheter att erbjuda bättre odds. Samtidigt som inte hästsporten får något.
Men en sak är viktig i sammanhanget. Ecurie Courant är inte det samma som Unibet, även om Ströms pengar kommer därifrån. Ecurie Courant har dessutom flera ägare som är stora aktörer även i andra sammanhang inom svensk hästsport. Som till exempel Göran Falk i Falkbolagen AB och Lars Uggla i Uggla Holding AB, båda stora hästägare hos Lutfi Kolgjini.
Man kan ha olika åsikter om Unibets agerande. Det tänker jag inte ha här. Men jag anser det viktigt och rättvist att skilja på sak och person. Och då menar jag inte Rundgrens som tjänat STC i massor av år och aldrig haft minsta koppling till Unibet. Möjligen läser man Travnet på nätet. Det gör jag också. Utan att ha samröre med Unibet.
Nu sitter man sedan några veckor på ”guldkusten” utanför Halmstad, bara någon kilometer från tidigare STC- och Globenchefen Stefan Holmgren. Och Per Gessle. Och trivs förträffligt med tillvaron. Inget dåligt uppbyte från ”Sumpan”. Bra gjort och lycka till!
Från Söndrum åkte jag raka vägen till Jägersro för att kolla ”min” (och några andras) galoppör Xaarist i årets andra start för året. Han såg lysande ut. Men tavlor vinner inga löp… Fast enligt ridande Dina Danekilde så kändes han mycket bra, det bara det att distansen 1730 meter var för kort. 2200-2400 skall han ha för att komma till sin rätt, enligt Dina – och öven tränaren Gunilla Johansson. Och eftersom det inte finns fler lopp på Jägersro efter kommande söndags final, så får han väl upp till Täby för att tjäna ihop lite havrepengar. Nu när han äntligen kommit igång. 
PETER KASTENSSON 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s