Sahlin statsmannalik? Ett så’nt tok!

Standard
Något av det dummaste man kan läsa står då och då en skribent vid namn Nisha Besara för. Hon förekommer flitigt som frilansjournalist i spalten ”I brännpunkten” på Sydsvenskans ledarsidor.

Nyligen predikade hon om att hårda straff inte är något som avskräcker från tuff kriminalitet. Tvärtom, gravt yrkeskriminella skall vårdas in absurdum, långa fängelsetraff är inget botemedel. Undrar i vilken verklighet den här flummaren Besara bor?

Senaste tokerierna kan man läsa i Sydsvenskan idag. Hon kommenterar partiledardebatten i söndags. Läs och häpna:

”I Agendas direktsända partiledardebatt i Sveriges Television i söndags blev skillnaden mellan 2010 års statsministerkandidater uppenbar. Mona Sahlin (s) är mer statsmannalik – hon behöver inte anstränga sig för att bli det. Fredrik Reinfeldt däremot måste ta i med liv och inte så mycket lust för att på ytan visa Sahlin respekt och för att framstå som ödmjuk. Men blicken, Reinfeldts hundögon till trots, den avslöjar nochalans.”

Mona Sahlin ”statsmannalik”? Jag tror jag skrattar på mig…

Det är förstås bra att Sydsvenskan tillåter även vänsterpartiklar att debattera på ledarsidorna. Tidningens monopolställning missbrukas annars. Bra för läsarna att läsa tokskriverier som de Besara levererar från sina förvirrade tankevindlingar. Nu balanserar ledaravdelningen upp det här på motstående sida med en kommentar, som man dock inte officiellt relaterar till ”I brännpunkten”.

Ledarredaktionens chefredaktör Heidi Avellan skriver: ”Mona Sahlin brukar tala så att en 13-åring förstår. Älska debatten. Gå igenom TV-rutan. Men i söndagens partiledarmöte ville det sig inte alls – och då menar jag inte bara att hon glömde krama företagen. S-ledaren såg ut att längta hem. Eller bort, från TV-kameror och frågor om en rödgrön koalition: Är v ute eller inne? Ute, sade hon i onsdags. Innan veckan var slut fick hon ge sig: Inne. Kanske. Sahlins parti stod tydligen inte bakom henne – och marken skalv. Ledarskapet ifrågasätts, på goda grunder.”

  • Statsmannalik…

Jag kan inte låta bli att vara lite extra taskig mot Mona Sahlin – ingen av mina favoriter – med sina bedjande rådjursögon. Någon kanske vet att en travhäst uppkallades efter Mona Sahlin för ganska många år sedan. Den hette Mascara All Over.

  • Slutligen… så har Utbildningsförvaltningen i Malmö överklagat Datainspektionens förbud mot att använda övervakningskameror i skolorna. Ett beslut som snabbt fick till följd att både inbrott och vandalisering ökade. Datainspektionen lever i samma flumvärld som Nisha Besara.

 

PETER KASTENSSON

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s