Borgs ”ryggkliare” har slagit till igen

Standard
För några dagar sedan skrev jag om Björn Borg och hans bojkott av svenska media. Och om Borgs ”hovskribent” Thomas Malmquist (så stavas det!) i Expressen som dammades av fortfarande då och då. Det har hänt nu igen.
I lördagens Kvällsposten, som till stor del är det samma som Expressen, så berättar ”Malmen” att nu skall Björn Borg lägga av. 52 år gammal…¨Den gamle ryggkliaren (jag kunde valt ett elakare uttryck) Malmquist skriver så här:

”Han är fortfarande försiktig med att ge intervjuer, trots mängder av erbjudanden både Sverige och utlandet – men ställer som vanligt upp för Kvällsposten.”

Vilken jävla lögn!

Expressen har köpt upp Kvällsposten. Som i sina texter alltid ändrar ”Expressen” till ”Kvällsposten” i spalterna. Men det är väl förstås för mycket begärt att dagens medarbetare i Kvällsposten skall veta något om historien om än den bara är snart 30 år avlägsen. För övrigt är det ju Expressen som bestämmer.

Malmquist orerar över två helsidor bland annat om vilken stor och skicklig affärsman Björn Borg är världen över. Att det inte alltid varit så, att det var väldigt många som råkade illa ut när Borg började slå sig på affärer, det väljer ryggkliaren Malmquist i sin vänskapsskildring att helt förtiga.

Björn Borg la av med tennis för 100 år sedan. Att han fortsatt med en massa jippomatcher upp i åren har inte ett dugg med hans fantastiska tävlingskarriär att göra. Nu är han alltså 52 år och lägger av igen. Vem bryr sig?

 

 

PETER KASTENSSON

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s