En kulturgärning

Standard

Släng dig i väggen, Zlatan…

Vackraste huset på Limhamnsvägen i Malmö ligger två hus ifrån den nu stillastående renoveringen av Zlatans 30-miljonersvilla. Inget fel på det huset, men…

…pampigast och vackrast är Einar Hansens gamla gråa palats, numera skönt skinande i ockragult (heter det väl?) sedan min exsvåger Kai-Gunnar Karyd och hans son Jesper pietetsfullt renoverat den jättelika byggnaden. Fast det handlar inte om någon bostad längre. Nu är här kontor för Karyd Fastigheter AB med stora konferensmöjligheter. En kulturgärning av Karyds som bl a tagit fram gamla snäcktapeter och på nytt guldmålat väggspeglar.

Det gamla parkettgolvet med Clipper Lines logotype inlagt i den stora salen som vetter mot Öresund fick förstås nog slipas om en gång till sedan Hannah Graafs och Peter Karyds bröllopsfestligheter så att säga nyinvigt palatset. Med middag för 90-talet personer serverad på Clipper Lines gamla porslin. Clipper Line var Einar Hansens rederi.

Mycket beskådat från baren, det gällde ju att leva upp till presentationen som gjorts av gästerna: ”Mera känd som Store-Peter. En av Sveriges största och bästa travexperter. Uppskattar en god whiskey och kommer att följa allt som händer på dansgolvet från baren. Morbror till brudgummmen.”

Kunde inte skrivit det bättre själv!

  Foto: Ginnie Palm

Galoppen har också sin tjusning

Allt är inte bara trav. Galoppen har också sin tjusning. Kan väl avslöja att jag deläger en galopphäst tillsammans med bla mina gamla gula polare ”Lille-Bosse” Olsson och Kaj Dannegård. Efter sju sorger och åtta bedrövelse och lika många månaders väntan gjorde den välväxte Xaarist äntligen comeback nyligen. Efter kärlesfull behandling av nye delägaren och amatörtränaren Gunilla Johansson ute i Klågerup och idogt masserande av Marie (hästen alltså).

Han är jäkligt snygg att titta på och har visat att han kan galoppera också. Hur det gick i comebacken med Gustavo Solis på ryggen? Mindre betydelsefullt… Huvudsaken är att han såg ut att trivas och inte ha ont längre. Vänta bara tills han får luft som räcker också! Det kommer mera.

  • Mera galopp: Championjockey Per-Anders Gråberg dömdes till 2.000 kronor i böter för att han efter ett lopp på Täby med spöet lappat till Maria Sandh efter ett lopp. Gråberg – som erkände förseelsen – ansåg sig generad av Sandh och tog rättvisan (?) i egna händer. Galoppdomstolen på Täby såg mycket (ordet understruket i domen) allvarligt på det. Herreminje! Respektingivande??? Nu köpte dock inte Svensk Galopps generalsekreterare Björn Eklund det här utan överklagade det till Överdomstolen. Som dömde till mera förtroendeingivande två veckors avstängning av Gråberg.

  – PETER KASTENSSON

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s